noscript image for google
<h2>Ψωμιά</h2><p>Ο φούρνος Βακάκη βρίσκεται στο κέντρο της Παλαιόχωρας του νομού Χανίων και εδώ και 32 χρόνια λειτουργεί πάντοτε με σεβασμό προς τον πελάτη και την ποιότητα των προϊόντων του. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ψωμί όλων των ειδών, πάντα φρέσκο από το φούρνο μας.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.fournosvakaki.gr/more.php?l=el&id=2441' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Βουτήματα</h2><p>Ο φούρνος μας παρασκευάζει καθημερινα με τα πιο αγνά υλικά βουτήματα για όλες τις γεύσεις για να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή να τα προσφέρετε στους φίλους σας για δώρο. Στον φούρνο μας ακόμα θα βρείτε...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.fournosvakaki.gr/more.php?l=el&id=2442' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Ψωμιά
ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΚΑΚΗ

Ο φούρνος Βακάκη βρίσκεται στο κέντρο της Παλαιόχωρας του νομού Χανίων και εδώ και 32 χρόνια λειτουργεί πάντοτε με σεβασμό προς τον πελάτη και την ποιότητα των προϊόντων του. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ψωμί όλων των ειδών, πάντα φρέσκο από το φούρνο μας.
 
Το ψωμί παίζει σημαντικό ρόλο στην διατροφή των ανθρώπων και έχει μεγάλη θρεπτική αξία.  Το ψωμί όπως και όλα τα δημητριακά, περιέχει θρεπτικά συστατικά και αποτελεί σημαντική πηγή υδατανθράκων. Φυσικά η αξία του ψωμιού σαφός εξαρτάται από το αλεύρι που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή του γιατί η διαδικασία της άλεσης καταστρέφει μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών.
 
 
 
Τα είδη ψωμιών που παρασκευάζουμε στο φούρνος μας είναι: 
Σταρένιο - λευκό ψωμί
Το πιο συνηθισμένο είδος  ψωμιού είναι το σταρένιο.
Πρόκειται για λευκό ψωμί που φτιάχνεται από κοσκινισμένο λευκό αλεύρι. 
Είναι πλούσιο σε ασβέστιο αλλά φτωχό σε φυτικές ίνες, παρασκευάζεται από αλεύρι που έχει υποστεί αφαίρεση φύτρου και έχει επεξεργαστεί.
Σικάλεως
Το σικάλεως τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει στην προτίμηση των καταναλωτών γιατί σε σχέση με το λευκό ψωμί υπερτερεί σε φυτικές ίνες και είναι κατάλληλο για όσους προσέχουν την διατροφή τους.
Το χρώμα του είναι σκούρο.
Ολικής αλέσεως
Το ολικής αλέσεως είναι το πιο υγιεινό είδος ψωμιού που κυκλοφορέι. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστης.
 
Παρασκευάζετε από αλεύρι ολικής άλεσης το οποίο όμως δεν έχει υποστεί αφαίρεση φύτρου (επεξεργασία) και περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυλλικό οξύ που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Ψωμί από καλαμποκάλευρο
Το ψωμί από καλαμποκάλευρο αποτελείται από μείγμα καλαμποκάλευρου και σιτάλευρου και είναι φτωχό σε φυτικές ίνες.
Το χρώμα του είναι κίτρινο και είναι γνωστότερο στους παλιούς ως μπομπότα.
 
Πολύσπορο
Το πολύσπορο όπως καταλαβαίνουμε από το όνομα του παρασκευάζετε από διάφορα είδη δημητριακών, σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη, καλαμπόκι και ρυζάλευρο. Είναι προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά γιατί αξιοποιεί τα οφέλη από κάθε είδους δημητριακού με τον καλύτερο τρόπο. 
Χωριάτικο
Το χωριάτικο ψωμί προτιμάται από τον περισσότερο κόσμο. Πρόκειται για σταρένιο ψωμί, λευκό το  οποίο έχει ξεροψημένη κόρα και σουσάμι μαύρο ή λευκό ή συνδυασμό τους για γαρνιτούρα.
 
Με προζύμι
Είναι ειδική κατηγορία λευκού ή μαύρου ψωμιού, που ζυμώνεται αποκλειστικά με προζύμι. 
       
       
Λιόψωμο
Το λιόψωμο είναι ψωμί με ελιές.
Σταφιδόψωμο
Το σταφιδόψωμο είναι ψωμί που έχει ζυμωθεί με σταφίδες. 
 
Καρυδόψωμο
Το καρυδόψωμο συνήθως συνοδεύει κόκκινα, γλυκά κρασιά π.χ. Μαυροδάφνη. Εκτός από καρύδια έχει και σταφίδα ώστε να σπάει το ξερό του ψωμιού και του καρυδιού. Φτιάχνεται κυρίως σε γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα) ή σε ειδικές περιπτώσεις και κατά παραγγελία. 
 
Μπαγκέτα
Μπαγκέτα στα γαλλικά σημαίνει μικρό ραβδί. Η μπαγκέτα αποτελεί μια ειδική κατηγορία ψωμιού, παρασκευάζετε από λευκό ή μαύρο αλεύρι, με σουσάμι ή και χωρίς. Είναι μακρόστενη και έχει αφράτη ψίχα και τραγανή κόρα, αποτελώντας την βάση για πεντανόστιμα, μπορεί να διατηρηθεί για λίγες μέρες φρέσκια.